Balans en Coördinatie

Waarom Balans en Coördinatie?

Bewegen is complex

Opstaan na het slapen, springen over een hindernis of gewoon in het bos over een greppel of boomstam, omdraaien bij een trainingsoefening, dit om even een paar fysieke (honden)acties te noemen… Maar al deze acties vragen om goed gecoördineerde bewegingen vanuit een goed ‘gebalanceerd’ lichaam.
Om goed te kunnen bewegen zijn een aantal grondmotorische basiseigenschappen noodzakelijk: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Wat kun je verwachten bij ons met de les Balans en Coördinatie?

HSV De Vrolijke Kwispel biedt balans en coordinatie aan voor alle leeftijden, rassen, sporthonden, huishonden en honden in revalidatie proces. Ook jonge honden zijn welkom doormiddel van Puppygym, hier kunt u zich los voor opgeven, hiervoor hebben we speciaal voor puppys ontwikkelde materialen.

Met balans en coordinatie kan je verschillende spieren trainen of het bewust maken van bepaalde bespiering. Door dit onder deskundige begeleiding te doen, voorkom je overbelasting of verkeerd gebruik van materialen of het hondenlichaam. Verschillende soorten oefeningen bevorderen de coördinatie/flexibiliteit, het reactievermogen en (sport)prestaties van je hond, ook voor reactieve honden kan het ten positieve helpen. Een kleinere kans op blessures, een goede spierbouw etc.! De focus ligt op de fysieke ontwikkeling/verbetering van jouw hond. Dus ook voor honden die moeten revalideren na een blessure of zelfs operatie (dit wordt wel alleen gegeven in privélessen, uw hond heeft namelijk een programma nodig wat gebaseerd is op uw hond. Wij adviseren dit ook voor sporthonden en mensen die bezig willen zijn met herstel en onderhoud)!

De groepslessen is vooral voor de mensen die balans en coördinatie leuk vinden, bezig willen zijn met de fysieke ontwikkeling/verbetering van hun hond maar niet al te diep en specifiek willen ingaan op het individuele lichaam van hun hond want dit kan beter doormiddel van duo of privé lessen.

Balans en coördinatie is bij ons te volgen in groepslessen, duo lessen en doormiddel van privé les. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. Lestijden zijn te vinden onder het kopje lestijden.

© Copyright - Kelly's Hondenschool en Trimsalon