FHN Speuren

Het belangrijkste in het speuren is het vertrouwen hebben in je hond. Je kunt de hond niet sturen zoals vaak beginnende speurders proberen, speuren doe je samen. De geleider loopt de sporen voor de hond en na een tijd werken ze dit samen uit.

Belangrijk bij het uitlopen van sporen is dat je goed moet weten waar je loopt (en waar je gelopen hebt). Als eerste steek je een “stok” in de grond, het beginpunt. Neem voordat je gaat lopen de omgeving in je op, ga op zoek naar herkenningstekens (dit kan bijvoorbeeld een paaltje van een hek, een boom, een plant, een molshoop etc. zijn). Wij kunnen de sporen niet zien, laat staan ruiken. Gelukkig hebben we een hond die dit wel kan. Zijn neus is vele malen beter ontwikkeld dan de neus van een mens. Laat je niet verrassen, in negen van de tien gevallen heeft de hond altijd gelijk, als het om zijn neus gaat.

Ons advies is dan ook, ga samen met anderen speuren en kijk bij elkaar, loop met elkaar mee en leer van elkaar. Het is een sociale tak van hondensport voor zowel de mens als voor de hond.

Om te beginnen is een lijn, een wat bredere halsband en doorzettingsvermogen voldoende. Bent u geïnteresseerd, of heeft u vragen omtrent het speuren, neem gerust contact met ons op. Wij zijn er klaar voor.

Wij zien u graag op de speurvelden terug.

Wat kun je van ons verwachten?

Deze cursus word in groepsles gegeven op dinsdagmiddag.

© Copyright - Kelly's Hondenschool en Trimsalon