Detectie

Detectie is populair onder veel honden eigenaren. Ik ben afgestudeerd en erkend via de Nederlandse Detectie bond en ben ik zelf actief trainend in de detectie met mijn jonge mechel en Hollandse Herder.

Wat is Detectie?

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken. Het is afgeleid van de bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens een cursus detectie leer je de hond een zelf gekozen geur aan. Er zijn hierbij veel mogelijkheden. Als je bij ons komt trainen, gaan wij samen kijken naar welke geur bij jullie past. Uiteindelijk is het ook mogelijk meerdere geuren aan jouw hond aan te leren.

Naast het aanleren van een geur is het belangrijk dat de hond een duidelijk melding heeft wanneer hij de geur gevonden heeft. Bij Hsv De Vrolijke Kwispel besteden wij veel tijd aan het aanleren van de juiste verwijzing. Zonder een duidelijke melding zal het voor de geleider lastig zijn om in een later stadium zelfstandig zoekingen te doen.

Voor wie is Detectie geschikt?

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen. Daarnaast zijn ook honden met gedragsproblemen welkom, deze honden nodigen wij alleen uit voor een privé les en geen groepsles.

Beloning
Werk met de beloning die werkt voor jou en de hond!
Alert
Een sterke en duidelijke alert. Hoe zorg je voor een sterke verwijzing?
Positieve training
Wij leren detectie aan door middel van positieve training.
Band met hond
Een goede band tussen geleider en hond is essentieel voor detectie.
Alle rassen
Tijdens de trainingen zijn alle rassen en leeftijden welkom.
Certifcaten
We hebben 4 levels binnen ons eigen hondenschool level systeem en buiten dat om zijn we officieel aangesloten bij de Nederlandse Detectie bond en via hier zijn ook de certificaten te behalen maar er zijn ook wedstrijden te lopen.
Groepsgrootte: maximaal 4 honden bij een groeples.
Groepslessen doormiddel van hondenschool level systeem kosten 150 euro voor 10 lessen, waarbij één les examen.  De duo en prive lessen van de Nederlandse Detectiebond zijn op basis van contributie.
Lestijden zijn te vinden onder het kopje Lestijden en de prijzen onder het kopje tarieven
© Copyright - Kelly's Hondenschool en Trimsalon