FCI Obedience

Bij Fci Obedience is het doel om zo’n hoog mogelijke graad van perfectie te laten zien in de gehoorzaamheids oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende oefeningen die uiteenlopen van volgen tot apporteren tot sorteren tot afstandsappél. Fci Obedience is een Fci (Fédération Cynologique Internationale) erkende sport. Klik Hier voor het programma van de Fci-Obedience.

Bij het FCI-obedience programma ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid en perfectie. Het programma kent vier klassen: Beginners, 1, 2 en 3.

FCI-obedience is een tak van hondensport waaraan veel verschillende rassen meedoen.

Het FCI-obedience programma is opgebouwd uit oefeningen als:

  • aangelijnd volgen
  • los volgen
  • komen op bevel met posities (sta, af)
  • posities (zit, sta, af) tijdens het volgen
  • pion+vak sturen en aansluiten
  • posities op afstand (sta, zit, af)
  • apporteren over een hoogtesprong
  • sorteren op geur
  • richtingapport

Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen. Trainingen voor FCI-obedience worden aangeboden door diverse regionale kynologenclubs en hondensportverenigingen. Niet iedere vereniging die FCI-obedience in zijn aanbod heeft organiseert cursussen voor alle klassen, maar wij wel. Kelly Albers is de instructrice van deze sport op HSV De Vrolijke Kwispel en is zelf actief in deze sport op hoog niveau. In 2019 stond Kelly op Het Wereld Kampioenschap Hollandse Herders Fci Obedience klasse 1 en in 2022 werd ze Europees Kampioen in de klasse OB1 met haar Border Collie Haycko, in 2023 zal te zien zijn in de klasse OB2 op het Nederlands Kampioenschap, Interland Nederland-Duitsland en Europees Kampioenschap. Buiten haar eigen actieve sportcarrière om in de Fci Obedience, neemt Kelly ook nog een aantal keer per jaar deel aan cursussen en Seminars om zo ook up to date te blijven van alles binnen deze sport. 

Fci Obedience is een raad van beheer erkende sport, er zijn elke 2/3 weken examens en wedstrijden, elk jaar is er een NK, en een mogelijkheid je te kwalificeren voor het EK en WK.

Wij hebben op onze club de Fci Obedience in twee groepen gesplitst. (Beginners en Gevorderden)

Elke cursus is bij ons te volgen in een groepsles zoals hierboven vermeld maar is ook in privéles te volgen. Wij geven privélessen en groepsles op Maandag, Dinsdag, Donderdag en Zaterdag.

De Fci Obedience groepsles werkt doormiddel van contributie. De instructeurs van deze cursus zijn Kelly en Anita. We werken met deze cursus op contributiebasis, de kosten bedragen 45 euro per maand en dit is berekend op 42 weken per jaar les. Deze prijs is exclusief Raad van Beheer kosten (Rashondenlogboek of werkhondenlogboek, startlicentie en eventuele examen of wedstrijdkosten) Wilt u een wedstrijd of examen lopen? Onze instructeurs doen er alles aan om u hierbij te steunen. Ook organiseren wij 3 clubwedstrijden per jaar en een clubkampioenschap.

© Copyright - Kelly's Hondenschool en Trimsalon