FHN Gehoorzaamheid 2 & 3

Gehoorzaamheid… dit is toch het leukste wat er is. Gehoorzaamheid is en blijft de belangrijkste basis in alles met uw hond, buiten dat om werkt het ook positief in het vertrouwen en de bandvorming tussen hond en geleider. Deze cursus kunt u starten na het behalen van de certificaten of landelijke diploma’s  binnen de Gehoorzaamheid Beginners groepen.

Wat kun je bij ons verwachten?

Onze FHN Gehoorzaamheid 2 & 3 groepen bestaam uit maximaal 8 cursisten en wij proberen rust in onze groepen te hebben. Uw viervoeter is welkom in deze cursus na het behalen van de Gehoorzaamheid Beginners certificaten. De cursus heeft geen tijdslimiet… Elk dier en elke geleider is anders, wij trainen naar het einddoel maar met de tijd, liefde, kennis en ervaring die hond en geleider nodig hebben zonder druk op de schouders te leggen voor een al te snel komend examen in de hogere gehoorzaamheid. De cursus wordt ten aller tijde afgesloten met een club of landelijk examen. Buiten de examens om proberen wij 3 keer per jaar een clubwedstrijd te organiseren, een clubkampioenschap en één keer per jaar een landelijke FHN wedstrijd. Deze cursus werkt op contributie basis. Bij alle contributielessen die gegeven worden bedragen de contributiekosten 45 euro en dit is berekend over 42 actief trainende weken per jaar, de contributie is ook inclusief gebruik van de kantine. De kosten voor een privéles bedragen voor een uur 45 euro en voor een half uur 25 euro. Ook privélessen zijn te volgen op contributiebasis of doormiddel van een 10x trainingskaart.

Wat houdt de FHN Gehoorzaamheid 2 & 3 in?

Wij werken via het reglement van de FHN.

Oefeningen FHN Gedrag & Gehoorzaamheid klasse 2:
– Blijven zitten 2 min. uit zicht
– Blijven liggen 4 min. uit zicht
– Volgen aan de voet, los
– Appel op afstand
– Vooruit sturen, positie en aansluiten
– Zitten en liggen tijdens het volgen
– Apport over de hindernis
– Verwijzen van het voorwerp
– Apport met richting aanwijzigingen
– Komen met hoogtesprong
– Sorteren
– Omgang begeleider – hond

Oefeningen FHN Gedrag & Gehoorzaamheid klasse 3:
– Blijven zitten 2 min. uit zicht
– Blijven liggen 4 min. uit zicht
– Volgen aan de voet, los
– Zitten, staan en liggen tijdens het volgen
– Wissel
– Naar de pion en de driehoek sturen
– Appel op afstand
– Sorteren
– Verwijzen van het voorwerp
– Apport van een vreemd voorwerp over de hindernis
– Apport met richting aanwijzigingen
– Omgang begeleider – hond

De instructeurs van deze cursus zijn Kelly, Suus en Vera. We werken met deze cursus op contributiebasis, de kosten bedragen 45 euro per maand en dit is berekend op 42 weken per jaar les. Deze prijs is exclusief FHN kosten (7,50 jaar contributie en eventuele examen of wedstrijdkosten) Wilt u een wedstrijd of examen ergens anders lopen? Onze instructeurs doen er alles aan om u hierbij te steunen. Ook organiseren wij FHN examens, clubexamens, 3 clubwedstrijden per jaar, een clubkampioenschap en proberen wij 1x per jaar een FHN wedstrijd te organiseren op eigen terrein.

© Copyright - Kelly's Hondenschool en Trimsalon